Kozmetikum összetevő : olivaolaj - Wellness Kozmetikum
Az olívaolaj kedvező tulajdonságait a kozmetikai termékek előállításakor is gyakran alkalmazzák. A bőrrel rokon komponenseinek köszönhetően könnyen felszívódik , hatékonyan és gyorsan fejti ki hatását a bőr mélyebb rétegeiben .Az olivaolaj már a Bibliában is megemlítésre kerül. A görögök pedig az olivaolajat az "Istenek nektárjának" nevezték.
Olivaolaj
A Főníciai kereskedőknek köszönhető , hogy az oliva fa eljutott Európába. Az olivaolaj már a Bibliában is megemlítésre kerül. A görögök pedig az olivaolajat az "istenek nektárjának" nevezték.
Nem csak az egészséges étkezésben , a természetes kozmetikumokban is kiemelkedő eredményeket érnek el az olivaolaj felhasználásával.
A Földközi-tenger térségében az olivaolaj kiváló tulajdonságait már régen megtanulták értékelni. Az ókorban az olivaolajat balzsamként is használták a bőrre és a hajra, sőt gyógyítottak is vele.
Az olivaolaj kedvező tulajdonságait a kozmetikai termékek előállításakor is gyakran alkalmazzák. A bőrrel rokon komponenseinek köszönhetően könnyen felszívódik , hatékonyan és gyorsan fejti ki hatását a mélyebb rétegekben .
A sima, rugalmas bőr titka, hogy elegendő mennyiségű zsiradék álljon rendelkezésre. A száraz, hámló bőr egyik legjobb „gyógyszere” az olívaolaj .
Az olivában található esszenciális zsírsavak hatására sokkal kevesebb zsírt kell kiválasztani a pórusoknak, és könnyebbé válik a bőr öntisztulása.
Magas az E-vitamin tartalma, ezáltal gátolja a bőr öregedését, a ráncok kialakulását, elősegíti a hámsejtek képződését és a bőr megújulását.
Az olivaolaj 75-85%-a az olajsav gliceridjeiből áll.
Olajsava, a sebum a bőr faggyújának alkotórésze, de linolsavat is tartalmaz, ami regenerálja, védi és táplálja a bőrt, valamint hidratálja és erősíti az ellenálló képességét.
A hidegen sajtolt olivaolajnak kiemelkedően gyors anti-aging ( öregedésgátló ), hidratáló, regeneráló hatása van.
Az extra-szűz olivaolaj telítetlen zsírsavakban és antioxidánsokban gazdag.
A extra-szűz olivaolaj az újabb kutatások szerint gyulladáscsökkentő anyagot is tartalmaz.
A Főníciai kereskedőknek köszönhető , hogy az oliva fa eljutott Európába. Az olivaolaj már a Bibliában is megemlítésre kerül. A görögök pedig az olivaolajat az "istenek nektárjának" nevezték.Nem csak az egészséges étkezésben , a természetes kozmetikumokban is kiemelkedő eredményeket érnek el az olivaolaj felhasználásával.
A Földközi-tenger térségében az olivaolaj kiváló tulajdonságait már régen megtanulták értékelni. Az ókorban az olivaolajat balzsamként is használták a bőrre és a hajra, sőt gyógyítottak is vele.Az olivaolaj kedvező tulajdonságait a kozmetikai termékek előállításakor is gyakran alkalmazzák. A bőrrel rokon komponenseinek köszönhetően könnyen felszívódik , hatékonyan és gyorsan fejti ki hatását a mélyebb rétegekben .
A sima, rugalmas bőr titka, hogy elegendő mennyiségű zsiradék álljon rendelkezésre. A száraz, hámló bőr egyik legjobb „gyógyszere” az olívaolaj .
Az olivában található esszenciális zsírsavak hatására sokkal kevesebb zsírt kell kiválasztani a pórusoknak, és könnyebbé válik a bőr öntisztulása.
Magas az E-vitamin tartalma, ezáltal gátolja a bőr öregedését, a ráncok kialakulását, elősegíti a hámsejtek képződését és a bőr megújulását.
Az olivaolaj 75-85%-a az olajsav gliceridjeiből áll.
Olajsava, a sebum a bőr faggyújának alkotórésze, de linolsavat is tartalmaz, ami regenerálja, védi és táplálja a bőrt, valamint hidratálja és erősíti az ellenálló képességét.A hidegen sajtolt olivaolajnak kiemelkedően gyors anti-aging ( öregedésgátló ), hidratáló, regeneráló hatása van.
Az extra-szűz olivaolaj telítetlen zsírsavakban és antioxidánsokban gazdag.
A extra-szűz olivaolaj az újabb kutatások szerint gyulladáscsökkentő anyagot is tartalmaz.